LOS ZANDTOS SPEELT BUDEL PLAT!

Een dag na de uitroeping van Roan I, zoon van surdospeler Henk Versluis, tot nieuwe jeugdprins van de Muuzevangers, moest Los Zandtos alweer aantreden in Buul, tijdens de opening van het carnavalsseizoen aldaar. Plaats van handeling: discotheek The Energy.

“Ut get beginne!”, de naam van de happening in Buul, die niets aan onduidelijkheid te wensen overliet. Immers, het was alweer een paar dagen na de 11e van de 11e en dus hoogtijd om op gepaste wijze een start te maken met het nieuwe carnavalsseizoen. Voor Los Zandtos een uitgelezen mogelijkheid om ook Buul te laten kennismaken met de weergaloze kwaliteiten en spetterende show van de band. Weliswaar betrof het uiteraard een niet geheel risicoloze onderneming. Immers, om in Buul te komen moesten de mannen toch een heel eind reizen door het niemandsland, dat nu eenmaal achter de stadsgrenzen van Maarheeze ligt.

Uiteindelijk bleek de barre tocht gelukkig toch mee te vallen, waardoor de band ruimschoots op tijd aanwezig was en zelfs tijd had om in de aanpalende lokaliteit “De Bonte Os” de laatste voorbereidingen te treffen. Na van achterin de zaal de mogelijkheden
bezien te hebben, waarbij gezien de publieke opkomst nog even werd getwijfeld of de band zich wel op de juiste locatie bevond, werd besloten om gebruik te maken van zowel de bühne als de vloer ervoor, zodat – zoals de kenners inmiddels weten – Los Zandtos maximaal gebruik kon maken van zijn charme: direct contact met het publiek.

Jammerlijk bleek er, zoals hierboven al min of meer aangegeven, echter niet zo heel veel publiek aanwezig te zijn. Buiten de Buulse prins en zijn gevolg, hadden een paar die-hards de weg naar The Energy weten te vinden, maar daar was het dan ook wel mee gezegd.

Los Zandtos denkt overigens dat een heleboel mensen er wel graag bij hadden willen zijn, maar dat zij bang waren voor de grote drukte en het gedrang dat daarbij komt kijken, die optredens van Los Zandtos nu eenmaal met zich meebrengen. En als iedereen dat denkt, dan is de kans aanwezig dat veel mensen toch besluiten thuis te blijven.

Hoewel Los Zandtos de geringe opkomst van publiek, met name voor de organisatie die zich veel tijd en moeite getroost had om van “Ut Get Beginne” een mooi Cranendoncks spektakel te maken, erg jammer vond, zijn wij meteen in actie gekomen om iedereen met terugwerkende kracht in staat te stellen het optreden te laten (her-)beleven. Immers, van Los Zandtos is inmiddels ook bekend dat zij zich weinig gelegen laten liggen aan het beheren en bewaren van copyright- en andere zaken met betrekking tot eigen producties, waar veel andere topacts zich wel druk over maken. Op de website van de band is inmiddels een uitgebreide fotoreportage en een film van het optreden terug te zien. U zult daarbij opmerken dat de wel-aanwezigen toch volledig door het lint gingen. Zo wist de Buulse Prinses een paar trommelstokken te bemachtigen en daarmee gewapend was zij niet meer weg te slaan bij de repinique van onze leider Jos. Daarmee is de toegankelijkheid en aaibaarheid van de artiesten van Los Zandtos meteen maar weer aangetoond.

Na afloop wisten de mannen een deel van de beloning (een zakje met consumptie-munten, want van geldelijke beloning wil Los Zandtos niets weten!), nog om te zetten in diverse liquide geneugten. Het restant zal later ongetwijfeld zijn weg richting kastelein weten te vinden! Want ook Buul is vanaf nu in de ban van Los Zandtos!

Geef een reactie

Sluit Menu