LOS ZANDTOS STAAT IN STARTBLOKKEN…

Over 11 dagen (toeval??) is het alweer carnaval. Zoals verwacht mag worden van smaakmakers van dit festijn, waaronder natuurlijk in de eerste plaats de mannen van Los Zandtos, zijn de voorbereidingen in volle gang. Naar eigen zeggen belooft het een onvergetelijk feest te worden…

Afgelopen weken heeft uw verslaggever zichzelf volcontinu verdekt opgesteld in de buurt van het repetitielokaal van Los Zandtos. Doel van deze under-coveractie: het achterhalen van de plannen die de band voor carnaval in petto heeft. Uw verslaggever heeft een heleboel waargenomen, echter, het trekken van conclusies is een schier onmogelijke opgave.

Wat wel langzaam duidelijk wordt is dat Los Zandtos zijn instrumentarium uitbreidt. Zo is herhaaldelijk ook trompetgeschal te horen tijdens de repetities. Dat is op zijn minst een primeur, voor een band die zich als “drumband” afficheert! Het bewijs dat Los Zandtos inmiddels zijn repertoire aanzienlijk heeft uitgebreid werd overigens geleverd tijdens de receptie van de prinselijke paren van de Muuzevangers op zondag 26 januari jongstleden.

Bij die gelegenheid speelde Los Zandtos namelijk, bescheiden als ze zijn, achterin de zaal van De Smeltkroes gedurende twintig minuten de sterren van de hemel. Terwijl het grootste deel van de aanwezigen zich bezig hield met het bewonderen van de prinselijke paren (hetgeen natuurlijk ook volkomen logisch en terecht was), was een klein deel van het publiek getuige van de hemelse klanken die Los Zandtos produceerde. Inmiddels is een opname van dit optreden opgedoken op de website van de band (zie elders op deze website).

De benen van een Los Zandtos-lid in de startblokken

Verder heeft uw verslaggever, tijdens zijn vaak nachtelijke escapades om informatie te verzamelen, gezien dat er druk vergaderd is en dat er tal van ingenieuze constructietekeningen vervaardigd zijn. Of dit gaat leiden tot hoogwaardige, technische hoogstandjes tijdens de optocht, blijft natuurlijk de vraag. In dat verband ligt er natuurlijk een uitdaging om de creatie van vorig jaar, die toch behoorlijk geavanceerd was, te overtreffen. Wij gaan er in ieder geval vanuit dat we het aankomende carnaval weer ondersteboven zullen zijn van het optreden van Los Zandtos!

Geef een reactie