VREEMDE TAFERELEN IN DE VROEGE OCHTEND…

Mensen in Maarheeze die op zaterdag 1 maart toevallig vroeg uit de veren waren konden getuige zijn van vreemde taferelen die zich op dat moment buiten in het dorp afspeelden. Een gezelschap vermomde en daardoor volledig onherkenbare mannen (althans wij denken dat het mannen waren) was bezig van alles ondersteboven te plaatsen…

Twee van de onherkenbare mannen, met hun apparatuur op weg naar een nieuw slachtoffer

De dag was voorbestemd om veel vertier op te leveren. Het was immers de dag dat de grote carnavalsoptocht weer door Maarheeze zou trekken. Niets stond een bonte middag (en avond!) in de weg. Niets? Nou… dat viel nog te bezien! Al om 6:30 uur was het aan het Rondven een drukte van belang. Er verzamelde zich een illuster gezelschap rond en in het bedrijfspand van Cachet (maatwerk in hout); mannen met bivakmutsen, capuchons over hun ogen getrokken, helmen en bandana’s voor hun gezichten verlieten even later het pand, voorzien van platen, potten met verf, sjablonen, en zelfs een compleet aggregaat, met randapparatuur.

Al snel werd de bedoeling van de heren (want wij denken nog steeds dat het heren waren) duidelijk! ’s Middags zou dit gezelschap gaan meedoen met de optocht in Mares. Het thema van hun groep, dat zij zich al geruime tijd eerder hadden laten invallen, was dit jaar “Straks in Brazilië top. Nu eerst Mares op de kop!!” En dus moest ervoor gezorgd worden dat er zo veel mogelijk zaken aangepast zouden worden aan dit thema.

Het resultaat van dit alles laat zich natuurlijk raden: volstrekte en complete chaos. Zelfs de Muus, hèt symbool van het Maarheezer carnaval moest het ontgelden. Ook zij moest op de kop. Daarnaast werd handig gebruik gemaakt van de verkiezingsborden langs de wegen om de boodschap te verkondigen. Al met al kan gesteld worden dat de mannen van Los Zandtos het carnaval alles behalve geruisloos gestart zijn. Het was dan ook een kwestie van “afmaken” tijdens de optocht!

Geef een reactie