LOS ZANDTOS TELT ZIJN KNOPEN NA CARNAVAL

Dat carnaval voor sommigen een uitputtingsslag is, is al lang bekend. Dat sommige anderen er juist energie van krijgen, weten we ook al lang. Voor Los Zandtos geldt uiteraard het laatste! Na vijf dagen volop genieten en presteren is het tijd voor een korte terugblik, zodat daarna het vizier weer op de toekomst gericht kan worden!

Carnaval begon voor Los Zandtos, natuurlijk afgezien van alle activiteiten, die eerder al plaatsvonden en waarbij de band betrokken was, op vrijdagavond 28 februari. Op die avond vergezelde de band Prins Twan, Prinses Bertie en Adjudant Chris, samen met de Raad van Elf naar Budel-Dorplein, waar de Prinsenreceptie nog op het programma stond.

Hoewel niet geheel duidelijk was wat er precies van Los Zandtos verwacht werd, namen de heren daaraan geen aanstoot. Sterker nog, ze speelden de vrijwel complete set, tot groot genoegen van in ieder geval de eigen Prins en Prinses.

De kamerbrede versie van de “Maarheezer Courant” op één van de verkiezingsborden

Op zaterdag was het al vroeg dag. Al om 6:30 uur vertrokken de mannen richting dorp om daar de voorbereidingen te treffen voor de optocht van ’s middags. Alle Muuzenestbordjes werden op de kop gehangen, de straten werden beschilderd met de leus “Mares op de kop”, de Muus bij ’t Hof werd ondersteboven gehangen, de eigen bordjes met “Mares op de kop” werden onder de plaatsnaamborden gemonteerd en de verkiezingsborden werden voorzien van een kamerbrede versie van deze “Maarheezer Courant”. Een enorm karwei, dat echter met de gehele groep binnen de kortste keren geklaard was. De reacties die hierop kwamen in de loop van de dag(en) waren legio en louter positief. Complimenten aan de band!!

Nadat gezamenlijk gebruncht was bij één van de leden thuis volgde de triomftocht door Maarheeze. Opvallend (alhoewel…) dat veel mensen Los Zandtos inmiddels bleken te kennen en enthousiast reageerden op de verschijning van de band. In ieder geval bleek het publiek zeer bereid om mee te doen bij de interactieve optredens die de band ten beste gaf. Uiteindelijk bleek bij de prijsuitreiking dit optreden goed genoeg voor een vierde plaats bij de grote groepen! Chapeau!!

Op maandagavond was Los Zandtos alweer present bij Café Toeternietoe, georganiseerd door de vrienden van Kreuk & Deukorkest Ut Toeternietoe. In café ’t Huukske werden al vroeg in de avond de sterren van de spreekwoordelijke hemel gespeeld, waarmee het voor de volgende acts lastig was om de sfeer vol te houden.

Los Zandtos en De Vröllies voor aanvang van de optocht in Buul

Dinsdag stond in het teken van de optocht in Buul. Op verzoek van de “De Vröllies” zorgde Los Zandtos voor de muzikale omlijsting van deze prachtige groep dames. Opvallend wel dat het publiek in Buul nog niet klaar lijkt voor het enthousiasme van Los Zandtos. Een tamme, ongeïnteresseerde bende toeschouwers, die niet bereid was ook maar enigszins mee te doen, vulde de straten. Overigens een commentaar dat wij van letterlijk alle deelnemende groepen in Buul hoorden; ook de groepen uit Buul zelf! Jammer, zeker voor alle groepen (waaronder de dames van “De Vröllies”) en eenlingen die veel tijd en energie steken in het vermaken van de mensen!! Misschien voor de toeschouwers, die er overigens wel in grote getale waren, iets om volgend jaar, als men weer langs de kant gaat staan, eens bij stil te staan! De sfeer in Buul stond dan ook in schril contrast tot die in Mares, waar het dak eraf ging (en dat ondanks de regen!)!!

Na een bezoek aan Leende, een daverend optreden in De Scheuter en De Meent aldaar, gevolgd door een voedzame maaltijd eindigde de dag en daarmee carnaval 2014 voor Los Zandtos in Borgondia waar een super-optreden werd neergezet. Hiermee werd carnaval 2014 door Los Zandtos in stijl afgesloten. We zijn nu al benieuwd naar volgend jaar!!

Geef een reactie