LOS ZANDTOS IN “HET SPEELDOOSJE” IN WEERT

In de periode van 14 december 2014 tot en met 4 januari 2015 organiseert De Stichting Centrummanagement Weert dagelijks een aantal activiteiten in het hartje van de stad Weert. Daarbij wordt toegewerkt naar een ongekende climax, die zijn apotheose zal vinden op zaterdagmiddag 3 januari aanstaande. Terwijl de bezoekers van het winkelhart van Weert dan al wandelend kunnen uitbuiken na de festiviteiten rond “Oud & Nieuw”, verzorgt Los Zandtos namelijk vanaf 14.00 uur op diverse plekken in de stad een aantal geweldige optredens. Deze rondtoer zal zijn hoogtepunt krijgen om 16:00 uur in “Het Speeldoosje” op de Markt.

“Wat zou een gepaste omgeving kunnen zijn om de sprookjesachtige muziek van Los Zandtos zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen?” Met die vraag zat de Stichting Centrummanagement Weert in zijn maag, toen men bedacht dat het aardig zou zijn om aan het einde van het oude en bij de start van het nieuwe jaar de sfeer in de binnenstad van Weert een impuls te geven. De vraag of Los Zandtos daarbij een rol zou kunnen vervullen, werd al helemaal niet meer gesteld: vanaf de start was duidelijk dat deze illustere sambaband uit Maarheeze op het programma moest komen. Alleen was dus de vraag: “Hoe benadrukken we zo maximaal mogelijk onze dankbaarheid voor het feit dat Los Zandtos in Weert zal optreden en hoe zorgen we ervoor dat zij zich vanaf het begin thuis voelen op Limburgse boden en zich geroepen voelen om alles te geven?” Wisten zij veel dat Los Zandtos van nature slechts twee standen kent: “niet” en “voluit”!!

Gevolg van de discussie die zich vervolgens ontspon binnen de hoogste regionen van de Stichting Centrummanagement was dat men letterlijk “out of the box” begon te denken en alle creativiteit aanwendde om met een gepaste uitdaging voor de band te komen. En toen het woordje “box” eenmaal gevallen was, was de stap naar een muziekdoos natuurlijk snel gemaakt. En zo kan het dus gebeuren dat Los Zandtos op 3 januari aanstaande zal verschijnen in een heuse muziek-/speeldoos op de markt in Weert. Compleet overigens met balletdanseres op het dak (van de speeldoos uiteraard).

Daarmee heeft het er alle schijn van dat er binnenkort weer een nieuw hoofdstuk kan worden toegevoegd aan de lange lijst van hoogtepunten, waaraan de carrière van de band te herkennen is. Overigens zal Los Zandtos voorafgaand aan het optreden in Het Speeldoosje (om 16:00 uur) ook op diverse andere plekken in de binnenstad te bewonderen zijn. En ook dat kenschetst de band: men streeft er naar om tussen het publiek te staan en daardoor de natuurlijke kloof tussen artiest en fans, die nu eenmaal vaak het gevolg is van succes, te dichten.

Overigens raden wij u aan om – mocht u de intentie hebben om op 3 januari aanstaande naar Weert te komen – vooraf de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Denk aan voldoende eten en drinken en, afhankelijk van het weer, ook regen- en nachtkleding. Voor warmte hoeft u niet te zorgen, aangezien u bij het horen van de klanken van Los Zandtos vanzelf aan het bewegen en dansen slaat!! Verder zal het natuurlijk ongekend druk zijn, nu wereldkundig is dat Los Zandtos zal optreden. Kom dus op tijd, want wij verwachten dat de gemeente Weert de nodige beveiligings- en andere maatregelen zal treffen om één en ander in goede banen te leiden. Er zou zelfs sprake zijn van plannen om op deze dag een noodverordening van kracht te laten zijn. Weest u dus gewaarschuwd!

Wilt u overigens meer informatie over het complete programma dat het Centrummanagement Weert voor u samengesteld heeft, kijk dan rustig eens rond op de website van Het Speeldoosje!! Wellicht zijn er nog andere activiteiten die u de moeite waard vindt om een bezoekje aan Weert te brengen!!

De band hoopt u allen te mogen begroeten op 3 januari aanstaande tussen 14:00 en 16:00 uur in Weert!!

Geef een reactie