LOS ZANDTOS OP 28 JUNI BIJ “DORPLEIN PUBLIEK” IN BUDEL-DORPLEIN

Onvermijdelijk. Dat is de enig denkbare term die van toepassing is op het optreden van Los Zandtos, dat op 28 juni aanstaande zal plaatsvinden tijdens het ééndaagse festival Plein Publiek Budel- Dorplein. Aanleiding: de afsluiting van 15 jaar grondsanering in dit kleine, maar fijne kerkdorpje van onze prachtige gemeente Cranendonck.

Plein Publiek wordt georganiseerd door Actief Bodembeheer de Kempen (ABdK) in nauwe samenwerking met de gemeente Cranendonck en platform Dorplein Uniek. ABdK is het milieuprogramma in Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg dat sinds 2001 de nadelige effecten van de vroegere bodemverontreiniging met zware metalen in en rondom de Kempen aanpakt door onderzoek, voorlichting en bodemsaneringen. Plein Publiek is het slotevenement van het projectbureau, dat medio 2015 haar werkzaamheden afrondt.

De ingrediënten van dit evenement zijn dus: feest, zomer, sfeer, muziek, dans en cultuur. Oh ja, en feest (of hadden we dat al genoemd…)!! En – dat behoeft uiteraard geen toelichting – onder die omstandigheden restte de organisatie niets anders dan ook aan te kloppen bij Los Zandtos! Immers, anders zou de organisatie het risico lopen dat de band onaangekondigd uit eigen beweging zou komen opdraven, met alle onbeheersbare gevolgen van dien! De organisatie wilde dit risico natuurlijk vermijden, heeft het zekere voor het onzekere genomen en de band vastgelegd voor een optreden dat om 14:15 uur zal beginnen!

Nu heeft Los Zandtos in Budel-Dorplein al wel enige naam (en faam!) opgebouwd. De afgelopen twee jaren gaf het gezelschap op keurige en verzorgde ( ja zeg maar gerust: buitengewoon gedisciplineerde) wijze “acte de présence” tijdens de Prinsenreceptie van de in Budel-Dorplein wereldberoemde Carnavalsvereniging “De Heikneuters”. Dat deze optredens uitliepen op chaotische en (in een enkel geval) gênante taferelen, kan uiteraard de band niet verweten worden; maar dit terzijde!

Zoals jullie van Los Zandtos gewend zijn, zullen zij er ook 28 juni aanstaande weer alles aan doen om de zomerse sferen op en rond het festivalterrein te versterken. Neem dus allemaal jullie geel-groen-witte attributen mee, gooi je heupen los en dans met Los Zandtos!!

Voor meer informatie over het programma en de organisatie, klik hier!!

Geef een reactie