FRANK VAN LOS ZANDTOS ADJUDANT VAN PRINS JOS EN PRINSES JOLANDA!!

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Het gespeculeer was de afgelopen weken dan ook niet van de lucht. Namen zongen rond en geruchten werden – al dan niet bewust – door deze en gene de wereld in geholpen. Waar het om ging? Welnu, om die ene vraag die ons allemaal bezig houdt rond deze tijd van het jaar: wie worden de nieuwe Prins, Prinses en Adjudant van de Muuzevangers?? Gisteravond kwam aan alle gespeculeer een eind en werd een geweldig trio aan Mares gepresenteerd!!

Hij was er al een paar keer niet geweest tijdens repetities, alhoewel die bij Los Zandtos gewoon een verplicht karakter hebben. Omdat er echter geen sancties bestaan, trekt werkelijk niemand zich daar wat van aan. Te meer omdat sancties volkomen nutteloos zijn, omdat die toch nooit tot uitvoering worden gebracht. Bovendien: de intrinsieke motivatie is binnen Los Zandtos zodanig groot dat het missen van repetities an sich al een straf is voor degene die het betreft!! Onze hoofdpersoon reageerde echter – achteraf gezien – ook zo nu en dan wat a-typisch op vragen, suggesties en “uit-de-tent-lok-vragen”. Gisteren zou hij er op tijd zijn, maar was hij weer te laat. Zijn vrouw Jonna was er echter wel gewoon en toen hij zelf uiteindelijk ook arriveerde, zich uitgebreid verexcuserend voor de vertraging, kon in de ogen van velen een naam die hoog op de lijst van kanshebbers stond, worden doorgestreept. Wiens naam? Die van onze Frank!!!

De twijfel sloeg weer toe toen de act startte die zou leiden tot de onthulling van de namen van de nieuwe Prins, Prinses en Adjudant. Het publiek werd geconfronteerd met een podium dat gevuld was met houten platen, waaruit een silhouet gefiguurzaagd leek te worden. Deze creativiteit, gecombineerd met het basismateriaal (hout) leek toch weer een regelrechte verwijzing naar onze Frank. Alleen, die stond nog gewoon midden tussen de collega-muzikale virtuozen van Los Zandtos. De twijfel sloeg echter toch weer toe!

Uiteindelijk was de zaag uitgezaagd en uit het gat dat daardoor in de houten schutting ontstond kwam het nieuwe prinsenpaar tevoorschijn: Prins Jos en Prinses Jolanda!!

Met hen hebben de Muuzevangers een geweldig nieuw prinsenpaar weten te vinden. Zij gaan ongetwijfeld aan de wieg staan van een schitterend carnavalsseizoen, waarbij de ware  geest van carnaval – feest, verbroedering, lokale cultuur en humor – centraal zullen staan.

Echter, de Prins en Prinses waren nu bekend, maar de Adjudant ontbrak nog steeds. En Frank stond nog steeds relaxed aan een glaasje fris te nippen, te midden van de andere muzikale genieën van Los Zandtos. Toen echter presentator Bas Prins Jos vroeg of er ook nog een adjudant in beeld was en Prins Jos daarop antwoordde dat dit inderdaad zo was en dat deze persoon er één is waarop hij zonder enige beperking telkens weer een beroep kan doen, die altijd voor steun en ondersteuning paraat staat en die dus onmisbaar is om van het carnavalsseizoen een succes te maken, werd duidelijk dat er hier sprake was van een enorme misleidingsact die zijn weerga niet kent. Zodra de naam van Frank door de luidsprekers galmde in een volle Smeltkroes, ging er dan ook een golf van gejuich, enthousiasme en blijdschap door het publiek en zeker door de hoofden en harten van de Los Zandtossers en hun enorme schare aanhangers!! Met het drietal Prins Jos, Prinses Jolanda en Adjudant Frank kiezen de Muuzevangers voor kwaliteit, beleving, creativiteit en vernieuwing door terug te gaan naar de basis van het carnaval!!

Gevraagd naar een reactie geeft de woordvoerder van Los Zandtos het volgende aan: “Wij zijn heel, heel blij en trots op Prins Jos, Prinses Jolanda, maar natuurlijk vooral op onze Adjudant Frank!! Wij zijn er van overtuigd dat het een onvergetelijke carnaval gaat worden en hopen dat onder aanvoering van dit Prinselijke gezelschap de trend van steeds meer “après-ski”-achtige muziek en DJ’s met housebeats doorbroken kan worden en dat de ware geest van carnaval, met livemuziek, of die nu komt van blaas- en dweilorkesten of van een band als Los Zandtos, plaatselijke cultuur en humor, tradities en gebruiken weer centraal komt te staan!! Wij gaan er alles aan doen om de Prins en zijn gevolg hierbij te ondersteunen!!”

Eén ding is zeker met Prins Jos, Prinses Jolanda en Adjudant Frank zal het carnavalsseizoen 2015-2016 nog lang in de geheugens gegrift blijven!!!

Geef een reactie