TOUR D’ASPERGES MET LOS ZANDTOS EN ANDERE BEROEMDHEDEN

  • Berichtcategorie:Optreden
  • Bericht reacties:0 Reacties

De Tour d’Asperges 2017 stond net als in 2016 en 2015 in het teken van Sieren Voor Spieren, de stichting die zich inzet om kinderen met lichamelijke problemen veroorzaakt door spierziekten, in staat te stellen om zich zo vrij en onbezorgd mogelijk te laten bewegen en sporten. De tocht van ongeveer 90 kilometer lang voert door het prachtige Brabantse Kempengebied met een aantal tussenstops, waar de deelnemers – veel oud-(top)sporters – kunnen verpozen en bijkomen van de inspanningen.

Los Zandtos was aanwezig bij de tussenstop bij Restaurant Innesto in Asten (kijk voor info op de website van Innesto!) en aan de finishlijn die getrokken was op de parkeerplaats bij Restaurant De Jagershorst in Leende (kijk voor info op de website van De Jagershorst!). Waar de meeste renners in Asten nog opmerkelijk fris oogden, was duidelijk dat het gros van de sporters in de laatste kilometers kennis had gemaakt met de spreekwoordelijke Man-met-de-hamer. Niet voor niets was Los Zandtos speciaal dan ook verzocht het repertoire zodanig aan te passen dat de renners de kans kregen om in ieder geval optisch (“voor de foto”) fris en fruitig te finishen. Uiteraard was dat niks te veel gevraagd en – inderdaad – de renners arriveerden op het oog nog verdacht energiek en monter een kwartier eerder dan het snelste tijdschema in Leende. Dit overigens onder aanvoering van een tweetal dat vlak voor de finish ontsnapte en uit de greep van het op drift geraakte peloton wist te blijven. Aanstormend talent Marc van Steenoven uit Maarheeze bleek op de finishlijn de sterkste van de twee en wist de 30e editie van deze memorabele Tour d’Asperges op zijn naam te schrijven. Hij bleef daarmee erkende toppers als Joop Zoetemelk, Gerben Karstens, Steven Rooks en Adri van der Poel voor. Wij zijn er zelf van overtuigd dat hij deze zege te danken heeft aan het feit dat hij de laatste kilometer zijn pedaalritme heel slim heeft afgestemd op het ritme van de samba van Los Zandtos. Bestudering van de vermogensmeter en de videobeelden bevestigen dat overigens. Inmiddels is de WADA een onderzoek gestart om te kunnen beoordelen of er in dit geval sprake is geweest van verboden stimulantia, weliswaar niet door het innemen van prestatiebevorderende middelen, maar wel door gebruik – of is het “misbruik”? – te maken van de doperende werking van de muziek van Los Zandtos. Wij houden de ontwikkelingen uiteraard in de gaten!

“Tussen zoveel prominenten hoort natuurlijk amusement van niveau. Winnaars van de Tour de France (Joop Zoetemelk), de etappe naar Alpe d’Huez en de nodige klassiekers (Steven Rooks), klassiekers (zowel op de weg als in het veld) en tour etappes (Adri van der Poel) en 105(!) profzeges en een Olympische titel (Gerben Karstens) en dat alles gelardeerd met prinselijk bloed (Prins Bernhard Jr.), vraagt om kwaliteit op muzikaal vlak. Logisch dus dat de organisatie bij Los Zandtos uitkwam.”

Spieren voor Spieren
Voor kinderen met een spierziekte

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Wij vinden dat ieder kind met een spierziekte spierkracht en dus spierballen verdient. Wij geloven dat we samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle (top)sporters in Nederland kunnen zorgen voor een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte en hun gezin en hen een beter perspectief voor de toekomst kunnen bieden. Onze missie is om samen een vuist te maken en alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Stichting Spieren voor Spieren!

Uiteraard bestaan er ook bewegende beelden van de finish van de renners (met dank aan de mensen van Wielermagazine – Cycling Fanatics). Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat het een sfeerreportage betreft, aangezien op de achtergrond heel subtiel, maar juist daarom zo herkenbaar, de tonen van het oppeppende sambaritme van Los Zandtos te horen zijn. Laat u dus meevoeren naar de herinnering aan deze mooie dag!

Dank aan de organisatie van de Tour d’Asperges, die ons de gelegenheid heeft gegeven om hierbij aanwezig te zijn!

Geef een reactie