Filmarchief Los Zandtos

Foto’s zijn natuurlijk mooi. Zeker als daarop de mannen van Los Zandtos zichtbaar zijn. Geen enkele discussie is daarover mogelijk!

Maar, laten we eerlijk zijn, er gaat toch niks boven én beeld én geluid?! En wat te denken van “bewegend” beeld en geluid? Er past ons hier maar één advies: houd de doos met tissues bij de hand, kruip lekker tegen elkaar aan en geniet van de avonturen van Los Zandtos! Wij beloven je: je krijgt er spijt van!!

Mocht je jezelf overigens terugvinden in één van de filmpjes hieronder en dat niet gewenst vinden, laat het ons dan weten via info@loszandtos.nl. We zorgen er dan voor dat de beelden verwijderd worden!

Los Zandtos en 3FM Serious Request (met dank aan en alle eer voor Café "Ons Lieske"

19 | 12 | 2018

Het fenomeen Serious Request van 3FM behoeft natuurlijk geen enkele toelichting. In 2018 werd het Glazen Huis verruild voor een tocht door Nederland in de vorm van een drietal ‘lifelines’. Eén daarvan startte op 19 december 2018 ’s ochtends in alle vroegte in Weert en arriveerde enkel uren later aan de dorpsgrens van Maarheeze. Wat de beide DJ’s en hun crew dáár overkwam… Iedere toelichting in woorden doet afbreuk aan de beelden. Met dank aan Café “Ons Lieske” (Liesbeth en Robert en hun mensen) die dit allemaal georganiseerd hebben en Maarheeze daarmee – ondanks het uiterst vroege tijdstip – degelijk op de kaart hebben gezet!!

Om die reden hierbij niet één, maar twee filmpjes!!

Los Zandtos in een geheel andere rol...

02 | 12 | 2018

Op zaterdag 2 december 2018 was het – zo had het City Management in Weert bedacht – tijd om de laatste dagen voor het Sinterklaasfeest sfeervol in te luiden. Daartoe was onder meer een trommelgezelschap uitgenodigd, waarvan wij de naam hier niet zullen mededelen. Of eigenlijk: waarom niet? Het was de Zwarte Pieten Sambaband uit Madrid, Spanje. Tenminste… dat houden wij de kinderen voor! Wie het dan wel waren…? Ach ja, u raadt het al!!

Los Zandtos luistert Sportdag voor mensen met een beperking op

15 | 04 | 2017

Op zaterdag 15 april 2017 stond Zwembad De IJzeren Man in Weert in het teken van de jaarlijkse Zwemsportdag voor mensen met een beperking. Een prachtig sportief en gezellig feest speciaal voor een geweldige groep mensen. Daarmee bedoelen we overigens zowel de doelgroep zelf als hun begeleiders!

Om de deelnemers op een feestelijke en enthousiaste manier welkom te heten in het mooiste zwembad van Limburg, was door de organisatie alles in het werk gesteld om Los Zandtos ter plaatse te krijgen. En, zoals blijkt uit de reportage hiernaast, dat is hen gelukt! Onder het genot van de zomerse klanken van samba’s, samba-reggae’s en andere wonderlijke ritmes arriveerden de mensen blij en enthousiast bij het zwembad. Hoewel sommigen het niet aandurfden om het zo tot de verbeelding sprekende gezelschap dat Los Zandtos heet langer dan strikt noodzakelijk te aanschouwen en aan te horen, bleek een enkeling toch bereid om vrijwel het gehele optreden te blijven kijken en luisteren.

Het absolute hoogtepunt én het bewijs dat Los Zandtos er alles aan doet om dicht bij het publiek te blijven, vormde de afsluiting met een spetterende klassieker in de bloedhete zwemzaal. De beelden en de reacties van het publiek spreken voor zich…!!

Café Toeternietoe 2017

27 | 02 | 2017

Zoals ieder jaar – je zou inmiddels van een heuse traditie kunnen spreken – beklom ook dit jaar Los Zandtos weer het indrukwekkende podium tijdens het in Maarheeze wereldberoemde “Café Toeternietoe”, ieder jaar weer georganiseerd door onze vrienden van Kreuk- en Deukorkest “Ut Toeternietoe” (complimenten jongens en meiden, en dank voor de uitnodiging!).

Uiteraard zorgde Los Zandtos opnieuw voor vertwijfelde blikken bij het publiek, dat gekomen was voor een avondje “Deutsche Schlager“. Los Zandtos trok zich daarvan echter weinig, ja zeg maar rustig: niets, aan en speelde het de sterren van de hemel met volledig eigen, ter plekke gearrangeerd repertoire. Eén grote verrassing had de band wel in petto. Sterker nog, de verrassing was zó groot dat de band er zelf niet van op de hoogte was: een heus gastoptreden van een prachtige danseres, die met ritmische bewegingen ervoor zorgde dat de aandacht van het publiek gevestigd bleef op het podium. Ons past natuurlijk slechts dank aan Diana, die aan de rest van de dames liet zien hoe het moet. Wij verwachten volgend jaar natuurlijk een massale toeloop van danseressen overal waar wij komen. Kijk en geniet van het filmpje hiernaast!

Bonte Avond act Los Zandtos

04 | 02 | 2017

Emotie, diepgang, kwaliteit, creativiteit, briljant, hoogstaand, spanning, sensationeel…. Zo maar wat kwalificaties die in zijn geheel niet van toepassing zijn op het stukje toneelspel dat Los Zandtos tijdens de Bonte Avonden van de Muuzevangers in 2017 op de planken bracht.

Een act die – zoals één van de hoofdrolspelers tijdens het spel zelf al aangeeft – hemeltergend is. Waar de doorsnee Bonte-avond-act qua enthousiasme en kwaliteit eindigt met een climax, lukt het Los Zandtos om gedurende de gehele act een constant niveau aan te houden: diepbedroevend laag. Wie brengt er nou tijdens een Bonte Avond een act op het podium die alleen maar ellende beschrijft? Wie doet tijdens een bonte avond enkel pogingen om bij het publiek medelijden op te wekken? En wie gaat er het podium op zonder ook maar één keer vooraf de gehele act van voor tot achter gerepeteerd te hebben? Jawel… Los Zandtos. U snapt, om te voorkomen dat dit ooit nog een keer gebeurt voelen wij ons verplicht om ook deze beelden met u te delen…

Prinsessereceptie 2017

29 | 01 | 2017

Tjongejongejongejongejongejinge. Tjongejongejongejongejongejongejongejonge!!

Wat is dit?? Waarom? Hoe? Wat? Heeft u wel eens óóit een muziekgezelschap gezien dat zó ongeïnspireerd erbij stond dat u dacht: “Zal ik het anders zelf gewoon overnemen? Zal ik niet gewoon zelf de muziekinstrumenten overnemen en – ondanks dat ik aantoonbaar minder getalenteerd ben dan de artiesten zelf – dan maar zelf muziek gaan maken?” Nee? Nou, dan bent u niet bij de Prinsessereceptie 2017 in De Smeltkroes in Mares geweest toen Los Zandtos daar opdook.

Want kijk naar dit filmpje en verbaas u: Los Zandtos zoals u ze nooit eerder zag: futloos, ongeïnspireerd, ongemotiveerd en laks. Althans, zo zien ze er uit! Maar zo klonk het niet en dat was dan weer mazzel. Bovendien, dat is toch ook wel weer het ultieme bewijs van de kwaliteit die in de band schuilt, maar niet altijd even herkenbaar naar boven komt.

Meer beschrijvingen zouden afleiden van de beelden. Kijkt u dus en laat u verbazen door de schijnbare tegenstelling tussen beeld en geluid!!

Gastoptreden Vocaal Ensemble ``Tuesday's Child``

17 | 06 | 2016

En natuurlijk komen wij eraan als we gevraagd worden om de zaak een beetje aan te kleden en op te vrolijken! Zo ook op 17 juni 2016, tijdens een concert van Vocaal Ensemble “Tuesday’s Child” in Veldhoven.

Niet dat dat nodig was overigens, want de dames van dit uitstekende koor zijn prima in staat om de sfeer en en het enthousiasme te creëren die nodig zijn om het publiek een geweldige avond te bezorgen! Maar, natuurlijk zorgt Los Zandtos graag voor de “finishing touch”, te meer omdat het weer enig roet in het eten dreigde te gooien, zoals op de beelden te zien is. Door het uitvoeren van een regendans wisten wij de dreigende regenwolken te overtuigen dat rechtsomkeer maken de enig juiste optie was. En dit leidde tot een spetterend optreden, zowel van Tuesday’s Child als van Los Zandtos in het mooie Oude Slot in Veldhoven!

``Onder De Brug`` Concert

07 | 02 | 2016

De energie. De gedrevenheid. Het enthousiasme. De muzikaliteit. Het teamwork. De explosiviteit. De creativiteit. De Kunst (inderdaad met een hoofdletter!).

Allemaal termen waarvan je je kunt afvragen of die óóit van toepassing zullen zijn op hetgeen Los Zandtos presteert. Toch – en dat moet hen nagegeven worden – stonden zij alweer voor de vierde keer op rij op zondag 7 februari 2016 als bezeteten te trommelen onder het viaduct aan de Kerkstraat in Maarheeze. Zelf noemen ze het inmiddels het “traditionele Onder De Brug Concert”. Of er buiten Los Zandtos zelf en de omwonenden die ieder jaar opnieuw denken dat de oorlog is uitgebroken, verder nog mensen zijn die ook maar enig idee hebben van het feit dat dit stel mafkezen hier ieder jaar een enorme bak herrie staat te maken, is volstrekt onbekend. Feit is alleen dat het gebeurt.

Wat dit oplevert hebben zij zelf geregistreerd en in dit filmpje aan elkaar gemonteerd. Kijkt u zelf maar wat u ervan vindt. Wij doen daarover geen uitspraken. Wel wijzen wij op de tips aan het einde van dit beeldmateriaal. Het ter harte nemen van deze tips is geheel voor uw eigen risico!

Na de optocht in De Smeltkroes

06 | 02 | 2016

Zoals dat inmiddels gerust tot de lange lijst van tradities gerekend mag worden, waaraan Los Zandtos zijn naam en faam ontleent, zorgde de band na de carnavalsoptocht op 6 februari 2016 in Mares, geheel belangeloos voor een spontaan en daardoor alleen al geweldig optreden in De Smeltkroes. Samen met de vrienden van Dik d’r Neffe speelde Los Zandtos afwisselend in estafettevorm zijn volledige repertoire.

Dit leidde uiteraard tot ongekende uitbundigheid bij het publiek, zoals u in bijgaand filmpje zult ontdekken. Wij wensen u – opnieuw – veel kijk- en luisterplezier!