Fotoboek Los Zandtos

Wij zeggen niets te veel als we beweren dat er inmiddels een verbluffende hoeveelheid, stuk voor stuk werkelijk schitterende stilstaande beelden, meer bekend onder de betiteling “foto’s”, van Los Zandtos beschikbaar is. Zowel van individuele bandleden, als van het gehele gezelschap en zowel van de band vastgelegd in geposeerde toestand, als van Los Zandtos in actie is fascinerend materiaal beschikbaar. En uiteraard doen wij niets liever dan dit met u – onze trouwe schare supporters, ja zeg maar rustig “fans” – delen. Wij doen dat zelfs geheel belangeloos en zonder schroom of terughoudendheid!! Al wat u moet doen is klikken op één van de links hieronder en u zult via een genuanceerd technisch systeem doorgelinkt worden naar de plek waar deze foto’s bekeken kunnen worden. Eén waarschuwing vooraf is echter wel op zijn plaats: sommige beelden kunnen door kijkers als schokkend worden ervaren!!

Mocht u zichzelf op één van de hieronder gepubliceerde foto’s herkennen en daar niet van gediend zijn. Dat kan en mag natuurlijk! Laat ons dat dan weten door middel van een berichtje (info@loszandtos.nl). We zorgen er dan voor dat de desbetreffende foto(‘s) zo snel mogelijk verwijderd worden.

02 | 12 | 2018 Zwarte Pieten zorgen voor geluidsoverlast in Weert

Jammer van de regen! Maar… kon je wel zien dat ze écht en niet geschminkt waren! Deze bende Zwarte Pieten (“Mogen wij dat zeggen? Ja dat mogen wij zeggen!”, aldus Mart Smeets) struinde deze zaterdag door Weert om kinderen, vaders en moeders te verrassen op Braziliaanse klanken, ter ere van de aanstaande verjaardag van de in Spanje woonachtige kindervriend van Turkse komaf. Veel internationaler kunnen we ’t niet maken! Ondanks de regen veel enthousiaste reacties, veel blije gezichten en een hoop plezier gemaakt én hopelijk te veroorzaken!

13 | 05 | 2017 Tour d'Asperges 2017

De Tour d’Asperges 2017 stond net als in 2016 en 2015 in het teken van Sieren Voor Spieren, de stichting die zich inzet om kinderen met lichamelijke problemen veroorzaakt door spierziekten, in staat te stellen om zich zo vrij en onbezorgd mogelijk te laten bewegen en sporten. Los Zandtos was er om de deelnemers – veel oud-(top)sporters – aan de tocht van ongeveer 90 kilometer door het prachtige Brabantse Kempengebied, moreel te ondersteunen. Wij zijn er – nog steeds – trots op een bijdrage aan dit mooie evenement te hebben mogen leveren!

Bonte Avonden 2017

Het was mooi! Het was onwaarschijnlijk mooi! Non-de-Ju wat was het mooi geweest als Los Zandtos had afgezien van deelname aan de Bonte Avonden in 2017. Maar ja… Adel verplicht nu eenmaal. Met 4 dames van 4 van onze mannen die Prinses en hofdames waren, móésten de heren wel ‘aan de bak’. Maar dat dat dít het resultaat moest zijn…

Oordeel zelf, maar wees gewaarschuwd: de beelden kunnen als schikkend worden ervaren!

07 | 05 | 2016 Waanzinnig Winkel Weekend Weert (4 x W)

In zomerse outfit in een zomers aandoende entourage in zomerse temperaturen en onder een zomers zonnetje. En dat in het voorjaar! Daags voor moederdag 2016 was Los Zandtos van de partij om de mannen in Weert die in blinde paniek op zoek waren naar last-minute moederdagkado’s een hart onder de riem te steken. Hopelijk hebben wij de ondraaglijke last van de verplichting om origineel voor de dag te komen bij moeders een dag later voor de heren iets minder ondraaglijk gemaakt. Als we voor onszelf mogen spreken: sorry moeders! Wij moesten optreden…!!

29 | 01 | 2016 Tonpratersavond Sterksel

De roem van Los Zandtos verspreidt zich inmiddels in alle richtingen. Na het westen (Buul en omgeving), het zuiden (Wieërtj) en het noorden (St. Oedenrode) moest eind januari 2016 ook de oostkant van Mares er aan geloven. In Sterksel – we mogen gerust zeggen: bij onze Vrienden in Sterksel – mocht Los Zandtos een perfect georganiseerde Tonpraotersaovend opluisteren met lieflijke sambamuziek! Een mooi optreden, dit keer opgeluisterd met enkele heuse danseressen, geworven èn geselecteerd uit niets minder dan de groep Oud-Prinsessen van de Muuzevangers uit Mares. Dames bedankt!! En uiteraard ook fotograaf Paul Rulkens voor de prachtige plaatjes!!

15, 16, 23 & 30 | 01 | 2016 Bonte Avonden 2016

Al bij de openingsact was het prijs en stonden er drie Los Zandtossers  op het podium voor hèt lied van 2016 van Prins (Jo)Jos met zijn (Jo)Jolanda en natuurlijk onze eigen adjudant Frank: het JoJo-Lied (muziek: onze Mathieu en tekstbijdragen: Patrick). Vervolgens was Los Zandtos onderdeel van de schitterende act van de Oud-Prinsessen (geschreven door Patrick) en tot slot verzorgde de band óók nog de spetterende finale met schitterende danseressen en sambamuziek (in die volgorde van belangrijkheid). Het spreekt voor zich dat het publiek uit zijn/haar dak ging!!

14 | 02 | 2015 Los Zandtos & 't Hart van Cranendonck

Carnaval 2015: de optocht van Maarheeze trekt door het dorp op 14 februari. De dag waarop de rest van Nederland bezig is de aandacht van onbereikbare liefdes te trekken. Natuurlijk is dit het laatste waarmee de heren van Los Zandtos bezig zijn. Sterker nog: juist zij zijn voor velen die onbereikbare liefde en dus hoeven zij zich zelf niet bezig te houden met het najagen daarvan! Neen, de heren van Los Zandtos zijn met ander dingen bezig vandaag: met de rest van Maarheeze èn Cranendonck te laten zien dat het niet doorgaan van het prestigieuze project van Leo van Gansewinkel, het “Hof van Cranendonck”, voor Maarheeze helemaal geen probleem is. Immers, Mares is zelf al het “Hart van Cranendonck”!!!

 

04 | 03 2014 Los Zandtos in de optocht in Buul

Op uitnodiging van een aantal lieftallige dames uit Budel verscheen Los Zandtos op 4 maart 2014 fris en fruitig aan de start van de optocht in Buul. Na de snelweg A2 te zijn overgestoken en diep het moerasgebied richting Belgische grens ingedoken te zijn, bleek er achter de horizon inderdaad een dorpje te liggen, dat luistert naar de naam Buul. Samen met de eerder genoemde lieftallige Buulse schonen deed Los Zandtos de trommelvliezen trillen. Zie hier de bewijzen…

01 | 03 | 2014 Los Zandtos in de optocht in Mares

Traditioneel hoogtepunt in de optocht vormt toch ieder jaar weer de deelname van Los Zandtos. Tegendraads als altijd trekt Los Zandtos ieder jaar weer gewoon met trommels door de straten. Tegendraads, omdat het in Mares om onduidelijke redenen, zo hebben wij uit betrouwbare bron moeten vernemen, NIET de bedoeling is dat muziekgezelschappen, die ook daadwerkelijk muziek maken, aan de optocht deelnemen. Snapt u dit? Wij niet! Misschien zijn wij wel ouderwets of een beetje raar, maar wij vinden après-ski muziek en smartlappen met een housebeat eronder nu eenmaal meer bij wintersport en zeker niet bij carnaval passen… Hoe dan ook, het excuus van Los Zandtos voor dit jaar was het thema “Mares op de kop!”

01 | 03 | 2014 Guerrilleros de Los Zandtos

Dat Los Zandtos niet alleen briljante muziek maakt, maar ook sociaal en maatschappelijk betrokken en geëngageerd is, bewees de band in 2014. Zo had zich op enig moment tijdens de voorbereiding op het carnavalsseizoen 2013/2014 de overtuiging genesteld in de hoofden van enkele Los Zandtos’ers dat de zaken eens flink op zijn/haar kop gezet zouden moeten worden tijdens de drie dagen van lol en plezier. Om de gemeenschap hiervoor te waarschuwen, zonder te maken te krijgen met allerlei bureaucratische “mitsen en maren”, besloot de groep – uit puur altruïstische overwegingen en zonder enig eigen belang – in de ochtend van 1 maart 2014 (de dag van de grote optocht in Mares) in alle vroegte op pad te gaan om de gemeenschap op tijd te kunnen waarschuwen…