GROOTSE VIERING 12,5 JARIGE BRUILOFT RITA & PIETER

  • Berichtcategorie:Feest
  • Bericht reacties:0 Reacties

Soms zijn er van die momenten in het leven, dan komt alles samen. Nou ja, alles… Laten we het houden op “veel”! Zo ook voor Rita en Pieter, beiden niet onbekend in het Maarheezense, Rita is al jarenlang lid van het illustere damesgezelschap “De Sgonnies”, terwijl Pieter onmisbaar is bij dè topattractie die Maarheeze rijk is: Los Zandtos!! Het feit an sich, dat deze beide supertalenten elkaar op de kop af 12,5 jaar geleden tegen het lijf liepen, is natuurlijk al bijzonder genoeg. Dat dit moment ook nog samenvalt met een verhuizing en het betrekken van hun nieuwe droompaleis, mag uniek genoemd worden!

En zo kan het dus gebeuren dat beide heuglijke feiten vanavond gevierd moeten worden. Rond 20.30 uur zullen de festiviteiten aanvangen in Café Narragonia (voorzien van oplaadpunt voor uw elektrische fiets!) in Sterksel. U zult zeggen: “Sterksel?” Inderdaad: Sterksel!! De insiders weten namelijk dat Pieter en Rita – of zoals diezelfde insiders plegen te zeggen: Piet en Riet – jaren geleden met veel plezier zelf de uitbaters waren van deze mooie kroeg. “For old times sake” keren zij hier vanavond daarom terug, samen met een uitgelezen gezelschap vrienden en bekenden!

Overigens vraagt uw verslaggever zich op dit soort momenten toch ook altijd weer af wie ooit bedacht heeft dat 12,5 jaar een jubileum waard is. Laat duidelijk zijn: uiteraard gunnen wij Rita en Pieter een meervoudig veelvoud van dit aantal huwelijksjaren, maar waarom dit bij 12,5 afgelegde jaren gevierd moet worden? Omdat dit toevallig het dubbele is van 6,25? Maar welke waarde heeft 6,25 dan en wie heeft dat bedacht? En waarom vieren we dat aantal dan niet?

Uw verslaggever roept dan ook op om – nu wij in Nederland toch (al dan niet vrijwillig!) langzaam maar zeker afscheid nemen van allerlei tradities – vanaf nu jubilea te vieren om de 2,7397 jaar! Dat is namelijk een makkelijk te onthouden getal, want als we de 2 als basis nemen, dan stellen we vast dat er 2 (!) keer een 7 inzit, dat er een 3 inzit (is eentje meer als 2), dat als je 2 (de basis of die van 2 x 7) maal 2 (de basis of die van 2 x 7) doet en je telt daar die 3 (eentje meer dan 2) bij op, dan krijg je weer 7 en dat als je de 3 (eentje meer dan 2) tot de 2e macht verheft, krijg je 9. Overigens zou je de 7 ook kunnen beredeneren door 2 (de basis) te vermenigvuldigen met 3 (eentje meer dan 2) en dan het verschil tussen 3 en 2 er bij op te tellen. Dat verschil tussen 3 en 2 opgeteld bij de basis (2) leidt weer tot 3, het getal dat nota bene als derde in dit getal vernoemd is. Kortom, eenvoudiger kan het bijna niet!

Hoe dan ook, u zult zich afvragen: “Maar verslaggever van de Officiële Los Zandtos Nieuwsblog, waarom dan 2,7397 jaar??” Welnu, 2,7397 jaar is precies 1000 dagen! Behalve als er een schrikkeljaar tussenzit, maar dat gegeven laten we over aan de kniesoren, want daarmee rekening houden maakt de redenering onnodig complex! Om de 1000 dagen iets vieren wat je niet ieder jaar gaat herdenken is toch vele malen handiger dan 12,5 jaar?? Bovendien: de frequentie van het aantal feesten gaat daarmee aanzienlijk omhoog en dat is weer precies waar het de mensen van Los Zandtos en de Sgonnies uiteindelijk om begonnen is!!

Hoe dan ook, vanavond dus in Sterksel groot feest ter ere van de koperen bruiloft (wie heeft dàt eigenlijk verzonnen, koper bij 12,5 jaar??) van Rita en Pieter èn ter ere van hun verhuizing! En uiteraard zal Los Zandtos het feest compleet maken met een daverend (letterlijk en figuurlijk) optreden. Alleen, dit moet nog even een verrassing blijven voor Piet en Riet, dus oproep aan de lezers: tot vanavond nog even mondje dicht!! Het spreekt natuurlijk vanzelf dat binnenkort op deze site het verslag zal volgen, hopelijk voorzien van het nodige beeld- en geluidmateriaal!! Kortom, blijf ons volgen en leer meer over de wereld!!

Geef een reactie