ZWARTE PIETEN IN SAMBAPAK… WIE HERKENT ZE?

  • Berichtcategorie:Optreden
  • Bericht reacties:0 Reacties

Op zaterdag 2 december 2018 was het – zo had het City Management in Weert bedacht – tijd om de laatste dagen voor het Sinterklaasfeest sfeervol in te luiden. Daartoe was onder meer een trommelgezelschap uitgenodigd, waarvan wij de naam hier niet zullen mededelen. Of eigenlijk: waarom niet? Het was de Zwarte Pieten Sambaband uit Madrid, Spanje. Tenminste… dat houden wij de kinderen voor! Wie het dan wel waren…? Ach ja, u raadt het al!!

De dag begon uiteraard met een degelijke beurt. Een schminkbeurt wel te verstaan! Niet iedereen van de band-wiens-naam-wij-niet-zullen-noemen voldoet namelijk zelf automatisch aan de fysieke kleurstelling zoals die bij een echte Zwarte Pietenband behoort.

Na deze transformatie trok de Zwarte-Pieten-Band-Wiens-Naam-Wij-Niet-Zullen-Noemen richting binnenstad van Weert. Ondanks het druilerige weer – of misschien wel juist ‘dankzij’ dat slechte weer – wist de Zwarte-Pieten-Band-Wiens-Naam-Wij-Niet-Zullen-Noemen op meerdere plaatsen koopgierige binnestadbezoekers tot glimlachen en in een paar gevallen zelfs tot meebewegen te stimuleren. En uiteindelijk is dat vooral waar de Zwarte-Pieten-Band-Wiens-Naam-Wij-Niet-Zullen-Noemen het allemaal voor doet!

Hieronder een aantal stillevens van de gebeurtenissen op de zaterdag in Weert. Wij zijn benieuwd of u enig idee heeft wie de Zwarte-Pieten-Band-Wiens-Naam-Wij-Niet-Zullen-Noemen nu eigenlijk was. Reacties zien we graag tegemoet!!

Geef een reactie